MITT OCH DITT OCH MITT

 

Under hösten och våren 2018-2019 producerar Nylands svenska ungdomsförbund i samarbete arbetsgruppen Bargum/Wallenius en ny teaterpjäs, denna gång en barn - och familjepjäs som lämpar sej från ca 4 år och uppåt.

Vi kommer att erbjuda pjäsen till daghem, lågstadier och föreningar. Den heter MITT och DITT och MITT och är skriven av Anders Duus, en svensk prisbelönad dramatiker. Detta är en av hans nyaste pjäser.

I pjäsen undersöks, på ett humoristiskt sätt, skillnaden mellan att ge bort någonting i glädje och att ge bort något utan att egentligen ha valt det själv. Det är bra att ge och vara generös, men ibland är det svårt att stå på sig. Och då kan man, under en dag, bli av med alla sina nya slipsar som man fått av sin flickvän Blexten. Så går det för huvudpersonen Haralsson. Och när Haralsson kommer hem från jobbet utan en enda slips kvar blir Blexten inte alls glad. Fast Haralsson har varit snällast i världen och gett bort alla sina slipsar.

Mitt och Ditt och Mitt görs av skådespelarna Åsa Wallenius och Anja Bargum och beräknad premiär på Bygdehemmet är våren 2019.