Nyländsk aftongala landstiger första gången i Ingå!

Den 13 oktober kommer Nyländsk Aftongala för första gången till Ingå Aktia Arena. Kvällens arrangörer Västnyländska Ungdomsringen och Nylands svenska ungdomsförbund gör historia med att satsa på ett nytt område för evenemanget i Svenskfinland.

Nyländsk Aftongala introducerades år 2014 som ett nytt koncept med en galafest med tre rätters middag, inbakat i en kväll med uppträdande av Nylands bästa talanger inom musik, dans och teater på en stor scen.  Evenemanget samlar 11 grupper och kring 100 finlandssvenska artister från hela det nyländska kulturfältet, på en och samma scen.

Det är en verkligt stor satsning säger Christoffer Isaksson verksamhetsledare på Nylands svenska ungdomsförbund. ”Förstås innebär en ny sal för evenemanget nya utmaningar men vi har blivit mycket väl emottagna i Ingå, både av Hallföreningen samt övriga parter som är lokalt engagerade, och med det i bakfickan tippar vi på att kvällen blir en riktig fullträff.”

Evenemanget som ger publiken en möjlighet att få inblick i det som händer på det finlandssvenska kulturfältet i Nyland, kryddas även med dramatik då vinnarna till det ärofyllda NSU-priset 2018 utkoras under kvällen.  Av de fem priskategorierna finns det tre nominerade kandidater kvar i respektive kategori. De kvarstående kandidaterna är inbjudna som hedersgäster och får under kvällen veta om de vunnit. NSU-prisets kategorier är årets Talang, Eldsjäl, Ungdom, Förening och Veteran.

Här kan ni rösta fram årets NSU-pris vinnare

Under kvällen får vi lyssna till älskade musikpärlor av Sam Zimon, samt höra den skönsjungande segraren i tävlingen X Factor Finland 2018, Tika Sevón Liljegren, och se härliga klipp ur UF-teatrarnas repertoarer, Lurens Sommarteater, Raseborgs Sommarteater, Teater Rampfeber, Fallåker Teater, AV-Teatern och Vanda teaterförening, samt folkrock av The Hobs och talanger från Lärkkullas musiklinjer. Programledare är Sam Zimon!!

Nyländsk Aftongala i Aktia Arena i Ingå 13.10.2018 kl. 17.00. Biljettpriset inklusive menykortet kostar 40,00 euro.  Endast genom förköp t.o.m. 1.10. 
Klädsel: Fri. Evenemanget börjar kl. 17.00. och slutar kl. 21.00.

Kvällen ordnas av Västnyländska Ungdomsringen och Nylands svenska ungdomsförbund.

Biljetter kan antingen bokas per telefon/epost:
VNUR: info@vnur.org, 0192415035 
NSU: 050 330 1222, kansliet@nsu.fi

Eller genom att fylla i formuläret nedan:

 

Årets Nyländsk Aftongala ordnas av Västnyländska Ungdomsringen och Nylands svenska ungdomsförbund.